Sluiten
Filters
Alles wissen
-
Bepalingen (0)
Toepassen Annuleer

Vermoeidheid

Slecht slapen, daar heeft bijna iedereen wel eens last van. Dat is geen probleem als je de nacht daarna weer gewoon goed doorslaapt. Heb je langere tijd problemen bij het slapen en ben je daardoor meer dan normaal vermoeid, dan kan dit negatieve gevolgen hebben in het dagelijks leven. Er zijn verschillende oorzaken voor vermoeidheid, bijvoorbeeld de ziekte van Pfeiffer en slapeloosheid (insomnia). Bij HealthCheckCenter hebben we verschillende onderzoeken op een rijtje gezet, passend bij de verschillende klachten, om jou te helpen de oorzaak van jouw probleem te achterhalen.

Lees meer
Lees minder
Filteren
0 resultaten
Sortering op:
Best beoordeeld

Vermoeid? Gun jezelf weer flink wat energie!

Hoe kom je er nou achter wat jouw vermoeidheid veroorzaakt? Misschien heb je al naar je ritme gekeken, of naar je eetpatroon. Misschien heb je geprobeerd je stress te verminderen. Maar als er niets werkt, is er een kans dat de oorzaak van jouw vermoeidheid lichamelijk is. Als jij de oorzaak wilt laten testen kan HealthCheckCenter je duidelijkheid geven en het beste advies.

Als de huisarts je niet kan helpen
Het zal je vast bekend voorkomen: symptomen van vermoeidheid worden vaak afgedaan als stress, drukte of te weinig vitamine inname. De huisarts zal niet snel op een bloedonderzoek aansturen, tenzij de klachten van dusdanig ernstige aard zijn dat er wel een lichamelijke oorzaak zou kunnen zijn. Toch voel je vaak zelf wel aan of de huisarts het bij het rechte eind heeft. Jij weet tenslotte hoeveel stress je ervaart, of hoe druk je nou echt bent. Om die reden biedt HealthCheckCenters jou de mogelijkheid tot (preventief) bloedtesten. Met de waarden in jouw bloed kunnen wij zien of je klachten inderdaad lichamelijk zijn, en zo ja: wat je ertegen kan doen. Bekijk bijvoorbeeld ons onderzoek naar slaapproblemen.

Wat is chronische vermoeidheid?
Er zit een verschil tussen chronische vermoeidheid en ‘normale’ vermoeidheid. Als je moe bent neem je je rust, of ga je slapen, waarna je je niet meer moe voelt. Je bent weer energiek en kan er weer tegenaan. Mensen met een chronische vermoeidheid komen niet van het vermoeide gevoel af, ook niet na rust of slaap. Chronische vermoeidheid kán uit zichzelf verdwijnen, maar je kan er ook een lange tijd last van hebben. Zo is een burn-out bijvoorbeeld ook een vorm van chronische vermoeidheid. Mocht jij last hebben van chronische vermoeidheid, dan zal een behandelend arts bepalen wat voor jou de beste behandeling is. 

Lichamelijke oorzaken van vermoeidheid
Er zijn vele oorzaken voor vermoeidheid, na bloedonderzoek kunnen wij er snel achterkomen wat bij jou de oorzaak kan zijn. Een van de oorzaken is bloedarmoede. Hemoglobine is verantwoordelijk voor het zuurstoftransport in het bloed. Aangezien voor zowel lichamelijke als geestelijke inspanning een goede aanvoer van zuurstof vereist is, geeft een te laag hemoglobinegehalte aanleiding tot vermoeidheid of problemen bij inspanning. Ook is het Epstein Barr Virus (EBV) een bekende oorzaak: de ziekte van Pfeiffer. Daarnaast is er mogelijkheid tot vitaminetekort, wat gelukkig relatief makkelijk op te lossen is. Bovenstaande is nog maar een greep uit alle oorzaken. HealthCheckCenters kijkt dan ook naar alle bepalingen rondom jouw klachten, en niet naar één type bepaling. Naar aanleiding van jouw uitslag zal er dan ook een arts klaar staan om je te informeren en adviseren over verdere vervolgstappen.