Sluiten
Filters
Alles wissen
-
Bepalingen (0)
Toepassen Annuleer

SOA

Een SOA test kan belangrijk zijn, niet alleen voor jezelf maar ook voor je (toekomstige) partner(s). Heb je onveilige seks gehad? Dan is er een mogelijkheid dat je een SOA bij je draagt. Dit hoeft niet altijd te resulteren in klachten, maar het is altijd goed om zekerheid over je gezondheid te hebben. Hier kan HealthCheckCenter jou bij helpen.

Lees meer
Lees minder
Filteren
0 resultaten
Sortering op:
Best beoordeeld

Snel en veilig een SOA test thuis doen

De medische specialisten van HealthCheckCenter kunnen je helpen om inzicht te krijgen in je gezondheid. Een seksueel overdraagbare aandoening is vervelend voor jezelf, maar ook voor een ander. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede behandelingen mogelijk. Als jij denkt dat je misschien een SOA hebt zal een SOA test je zekerheid geven over je gezondheidsstatus.

Hoe gaat een SOA test in zijn werk?

Een SOA test is iets wat bij veel mensen angst kan opwekken. Toch is het relatief simpel. De testen voor Chlamidya, Gonorroe en Trichomonas zijn namelijk niets anders dan de inmiddels bekende Coronatesten: er gaat een wattenstaafje in je neus en keel, en door deze swap testen we snel, veilig en discreet of deze SOA’s bij jou aanwezig zijn. De testen voor Hepatitis B, C en HIV gaan via een bloedonderzoek. 

Een SOA test thuis, kan dat ook via HealtCheckCenter?

Ja, voor bepaalde SOA testen is dit zeker mogelijk. Wij hebben SOA zelftest kits voor Chlamidya, Gonorroe en Trichomonas. Hier hoef je niet speciaal voor naar een van onze testlocaties. Deze SOA thuistest kit komt met een duidelijke uitleg en alle materiaal die jij nodig hebt om de test veilig en snel uit te voeren. Een advies is om een thuistest niet vlak voor het weekend op de post te doen. De brievenbussen worden namelijk pas na het weekend geleegd. Een SOA test bestellen of kopen kan heel simpel via onze website. De testen voor Hepatitis B, C en HIV gaan door middel van een bloedonderzoek. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden bij een van onze vele testlocaties in Nederland. 

Wat te doen bij een positieve uitslag? 

Ben je positief getest op een SOA? Dan betekent dit dat je de SOA bij je draagt. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele behandelingen mogelijk om de SOA niet over te dragen aan je bedpartner(s) en de eventuele klachten voor jezelf te verminderen/tegen te gaan. Bij een positieve test geven wij het advies om contact op te nemen met je huisarts voor verdere begeleiding of een eventuele SOA behandeling. Bij de SOA testen die door middel van bloedonderzoek worden afgenomen hebben wij bij een positieve uitslag als laboratorium een meldplicht bij de huisarts. Dit om verdere verspreiding tegen te kunnen gaan. Tevens geven wij je het advies om je (recente) bedpartners ook op de hoogte te brengen van je positieve uitslag. 

Binnenkort beschikbaar!