Sluiten
Filters
Alles wissen
-
Bepalingen (0)
Toepassen Annuleer

Hormonen

Als je hormoonhuishouding niet meer in balans is, kun je aan jezelf merken dat je niet lekker meer in je vel zit. Je bent futloos, hebt minder zin in seks of hebt stemmingswisselingen. Dat kan vervelend zijn. Om deze reden kan het fijn zijn om je hormonen te laten testen door middel van een bloedtest, om zo inzicht te krijgen in je hormoonspiegels.

Lees meer
Lees minder
Filteren
0 resultaten
Sortering op:
Best beoordeeld

Je hormoonspiegel in balans

Menopauze, penopauze of zelfs zwangerschap, er zijn eindeloze mogelijkheden waarom je hormoonspiegel uit balans is geraakt. Wat de aanleiding ook is, het kan erg vervelend zijn als je je futloos of lusteloos voelt. HealthCheckCenter helpt jou bij het vaststellen van de oorzaak van deze gezondheidsstatus, en zorgt dat jij je weer fijn kan voelen in je eigen lichaam.

Hormoonschommelingen bij de vrouw

Voor de vrouw zijn de belangrijkste hormonen; oestradiol, prolactine, progesteron, FSH en LH. Wat zijn deze hormonen nou precies? Oestradiol is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de uiterlijke vrouwelijke geslachtskenmerken (borstvorming, vrouwelijke vetverdeling). Samen met progesteron zorgt het in elke menstruatiecyclus, voor de ontwikkeling en rijping van de baarmoederwand, zodat een eventuele bevruchte eicel kan innestelen. Als de menstruatie niet meer regelmatig plaatsvindt kan er sprake zijn van de overgang. Hier hebben wij speciale bloedtesten voor. Prolactine kan je testen om de oorzaak van onverklaarbare melkafscheiding uit de tepels op te sporen, om vruchtbaarheidsproblemen te onderzoeken en om de aanwezigheid van een prolactinoom (tumor in de hypofyse) vast te stellen.

Hormoonspiegels uit balans voor de man

Voor de man zijn de belangrijkste hormonen; testosteron en LH. Testosteron stimuleert de ontwikkeling van mannelijke geslachtskenmerken zoals de lage stem, de groei van de penis, lichaamsbeharing en spierontwikkeling. Het stimuleert ook de zin in seks en zorgt voor stevige botten. De test voor LH wordt gebruikt voor onderzoek bij vruchtbaarheidsproblemen en bij te vroege of te late ontwikkeling van de geslachtsorganen.

Hormonen testen bij HealthCheckCenter

Het testen van hormonen kan worden gedaan in een van de vele HealthCheckCenter testlocaties in Nederland. Door een simpele bloedafname heb jij binnen 5 werkdagen inzicht in jouw hormoonhuishouding en kan er zelfs verdiepend onderzoek plaatsvinden bij specifieke hormonale klachten. Let op: het gebruik van de anticonceptiepil kan de resultaten van deze test beïnvloeden. Voordat deze test afgenomen wordt dien je minimaal twee maanden met de anticonceptiepil gestopt te zijn om betrouwbare resultaten te krijgen.