Toepassen Annuleer

Bloedonderzoek

Bij HealthCheckCenter stellen we jouw gezondheid voorop. Zo kunnen we jou bijvoorbeeld voorzien van inzicht in je bloedwaarden. Preventief, of naar aanleiding van klachten. Bepaal jouw gezondheidssituatie met één van onze vele bloedonderzoeken.

Lees meer
Lees minder
Filteren
0 resultaten
Sortering op:
Best beoordeeld

Bloedwaarden, de spiegel van je gezondheid

Bij HealthCheckCenter stellen we jouw gezondheid voorop. Daarom helpen we je met het werk maken van jouw gezondheid. (Preventief) bloedonderzoek is daar een onderdeel van. In de Nederlandse verzekerde zorg is het niet gebruikelijk dat je preventief je bloed laat onderzoeken, terwijl je hier misschien wel behoefte aan hebt. Je bloed vertelt je namelijk veel over je gezondheid en door middel van betrouwbaar bloedonderzoek weet jij precies waar je aan toe bent. Daarom staat er iedere dag een team van specialisten klaar om jou te helpen. Van de keuze van jouw bloedonderzoek tot begeleiding en de uitslag hiervan.

Waarom een bloedonderzoek?
Bloedonderzoek geeft inzicht in het functioneren van je lichaam en kan je inzicht geven in gezondheidsrisico's waar je (nog) geen klachten van ondervindt. Zo kan je middels bloedonderzoek onder andere inzicht krijgen in het functioneren van je organen die op hun beurt weer verantwoordelijk zijn voor veel belangrijke processen in je lichaam. Denk aan je hypofyse en nieren die een belangrijke rol spelen bij je hormoonhuishouding. En je lever die verantwoordelijk is voor de stofwisseling van koolhydraten, eiwitten, vetten en daardoor aan de basis staat van je energiehuishouding. Bloedonderzoek is er ook om risicofactoren in kaart te brengen met betrekking tot hart-en vaatziekten of suikerziekte door bijvoorbeeld het cholesterol en de glucose te meten. 
Je lichaam is tot veel in staat en dit betekent ook dat er soms iets minder goed kan functioneren en daar wil je op tijd bij zijn. Daarom adviseren wij om regelmatig (preventief) bloedonderzoek uit te laten voeren. Want voor veel gezondheidsproblemen geldt, hoe vroeger de diagnose gesteld wordt, hoe beter de prognose.

Welk bloedonderzoek past het beste bij mij?
HealthCheckCenter heeft een breed scala aan bloedonderzoeken en dit zal steeds verder worden uitgebreid. Op deze manier proberen we aan iedere vraag en verwachting te voldoen. Welk bloedonderzoek het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw situatie en wensen.
Het onderzoek dat je de meeste informatie geeft vanuit preventief oogpunt is de check-up uitgebreid. Hierin meten we onder andere de belangrijkste organen, vitaminen, mineralen en brengen we de risicofactoren rondom suikerziekte en hart- en vaatziekten in beeld. Heb je specifieke klachten, dan bieden we verschillende onderzoeken aan die hier misschien bij passen. Zijn je klachten wat complexer en niet in één onderzoek te vatten? Dan zou een combinatie van verschillende onderzoeken wellicht een uitkomst bieden. Kom je er niet uit? Bij HealthCheckCenter staan wij voor je klaar om samen met jou te kijken naar hoe we je het beste kunnen helpen. Zij worden bij complexe vragen ondersteund door onze klinisch chemici waardoor we altijd samen tot een oplossing komen. 

Voor wie is (preventief) bloedonderzoek?
Iedereen ouder dan 18 jaar kan zelfstandig een bloedonderzoek laten uitvoeren bij HealthCheckCenter. Dit kan wanneer er bijvoorbeeld sprake is van klachten waarvoor je een specifiek onderzoek wenst, zoals een onderzoek naar bloedarmoede of vitamine B bij vermoeidheid. Maar bloedonderzoek kan ook preventief worden uitgevoerd, zonder specifieke klachten. Denk hierbij aan een uitgebreide check-up. Weet je het niet zo goed of heb je hele specifieke vragen? Ook dan kun je bij ons terecht. Onze klantenservice helpt je graag bij het maken van de juiste keuze van een passend onderzoek.
Ook als je bekend bent met een (chronische) ziekte, kan je bij ons terecht. De resultaten en het commentaar op de resultaten zijn echter wel gebaseerd op referentiewaarden van gezonde mensen zonder ziekte of aandoening. Wanneer er een wens is om een reeds bekende ziekte of aandoening te monitoren middels bloedonderzoek, adviseren wij wel om dit te overleggen met uw (huis)-arts en eventueel deze uitslagen ook te delen. 

Bloed onderzoeken zonder verwijzing. 
Wij zijn er voor jou en je gezondheid. Om het je makkelijker te maken. Snel zekerheid te geven. Vragen te beantwoorden. Wijzer te maken. Voor het onderzoeken van je bloed heb je bij HealthCheckCenter geen verwijzing van je huisarts nodig. Je kunt altijd terecht, met of zonder klachten voor inzicht in je gezondheid. Zo kunnen we ruim 400 bepalingen meten door middel van bloedonderzoek. Wanneer je geen klachten hebt kun je bekijken of er iets aan de hand is met je lichaam, nog voordat klachten opspelen. Dit kan onder andere met ons Check-up Uitgebreid bloedonderzoek waar je inzicht krijgt in je bloedwaarden en de werking van je vitale organen. Wanneer je klachten hebt gaan we op zoek naar de oorzaak hiervan, zo kunnen we bepalen of je een bepaalde ziekte of misschien een vitaminetekort hebt.