Testbedrijf HealthCheckCenter biedt overbelaste GGD hulp aan

GGD
COVID-19
Testlocaties

De plotselinge grote vraag naar coronatesten leidt tot grote drukte bij de GGD. De landelijke diensten kampen met te weinig afname-locaties en personeel. Personen die zich willen laten testen omdat ze klachten hebben of in contact zijn geweest met een besmet persoon hebben te maken met lange wachtrijen en afspraken op locaties ver uit de buurt.

Om die reden heeft HealthCheckCenter (HCC), met ruim 100 testlocaties door heel het land, hulp aangeboden om de GGD per direct ter zijde te staan met onder meer het doen van afnames voor PCR-testen. HCC heeft de directeur van de Dienst Testen en de Directeur-Generaal van het ministerie van VWS inmiddels een brief gestuurd met het aanbod.

 ‘Wij hebben ruimte en capaciteit om mensen die een afspraak maken nog dezelfde dag te kunnen testen’, stelt Maarten Cuppen, algemeen directeur van HCC. ‘Als wij de testen in onze eigen laboratoria analyseren, volgt de uitslag veelal dezelfde dag dan wel binnen 24 uur. Dat kan door onze samenwerking met het grote Duitse laboratorium Labor Dr. Wisplinghoff. Die snelheid is belangrijk om je bewegingsvrijheid zo min mogelijk te beperken bijvoorbeeld wanneer je naar een begrafenis moet of als je als student een officieel document van besmetting nodig hebt om niet aanwezig te hoeven zijn bij een tentamen. Het is bovendien belangrijk dat er een testlocatie in de buurt is. Dat vergroot de bereidheid om je te laten testen.’

Dat was een uitstekende samenwerking. Ik hoop dat we hier een vervolg op kunnen geven.

Maarten Cuppen, CEO U-Diagnostics

Aan het begin van de coronacrisis stond HCC al schouder aan schouder met de GGD om de grote toestroom van mensen die zich wilden laten testen het hoofd te bieden.

NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Martin van Putten – Headline communications
+31 (0) 6 55836936
headline.mvanputten@gmail.com
www.healthcheckcenters.nl